Un nou trend de investiții în Marbella, Spania.

Interesul pentru proprietăți imobiliare în locuri exotice, stațiuni și destinații din străinătate rămâne ridicat și reprezintă o atracție pentru cei care vor să investească datorită ratei mai rapide de amortizare. 

La întrebările Forbes România a răspuns Cristian Cioban, Managing Partener Imobiliare Marbella.

De ce investiții în Marbella, este Costa del Sol încă atractivă pentru real estate?

Cristian Cioban: Marbella are o piață imobiliară puternică, cu o rată de creștere sănătoasă. Deși astăzi lumea se confruntă cu circumstanțe mai dificile, Marbella încă deține proprietăți de clasă mondială care atrag interesul clienților din întreaga lume. Deoarece Marbella atrage o pătură înstărită a societății, prețurile de închiriere sunt mai mari decât în alte părți ale Europei. Acesta este un bonus frumos pentru cei care intenționează să investească într-o proprietate de închiriat. 

De fapt, piețele din Dubai și Marbella par să aibă unele asemănări, deoarece ambele continuă să fie extrem de solicitate ca atracții turistice. Oamenii tind să viziteze frecvent ambele orașe datorită duratelor lungi în care se pot bucura de soare, oportunităților de investiții profitabile, incontestabile, și, evident, sintagmei care se dovedește adevărată în ambele cazuri: „Locație, locație, locație!”

Luxul, vremea perfectă, panoramele superbe și cele 320 de zile de soare atrag oamenii către renumitul oraș spaniol, iar mulți ajung să rămână aici. Este o destinație universală, având în vedere că gama largă de activități este potrivită atât pentru cei single, cât și pentru cupluri și familii. Afluxul constant de oameni permite orașului Marbella să rămână o destinație plină de viață, fapt care ajută la revenirea economică post-pandemie.

Ce proiecte dezvoltați/promovați acolo, care este valoarea investiției? 

Cristian Cioban: Proiectele pe care le recomandăm și le promovăm se adresează atât celor care doresc să facă o investiție, cât și celor care doresc o schimbare de domiciliu. Tuturor le oferim un pachet complet de servicii. Astfel, oferim suport de la achiziție până la închiriere sau revânzare, creând un proces cât mai simplu pentru clienții noștri. Proprietățile se adresează tuturor, fie că îți dorești un apartament cu diferite facilități  sau o vilă la poalele munților cu vedere spre mare. Gama proprietăților este vastă de aceea încurajăm clienții să acceseze site-ul nostru www.imobiliare-marbella.ro. 

Cui vă adresați, clienților din România? Care este, până acum, interesul generat pe piață? 

Cristian Cioban: Cunoscând piața imobiliară din Marbella, am observat că deja există foarte mulți români care investesc aici, astfel că identificăm existența unei necesități pentru proiectul nostru.

Care este ROI-ul? Targetați și români stabiliți în Spania?

Cristian Cioban: Considerăm că o investiție bună se amortizează în mai puțin de 10 ani și suntem siguri că Marbella este locul potrivit. 

Un broker bun le recomandă clienților săi investiții în care și-a pus și el încrederea, de aceea și noi, la rândul nostru, suntem proprietari în orașul de pe coasta spaniolă.

Având în vedere că randamentele obținute în urma unei închirieri pe termen scurt a proprietății sunt între 8-10%, iar o medie corectă a creșterii prețului anual este de aprox. 5-7%, recuperarea investiției se face în mai puțin de 10 ani. 

Ținem să menționăm că nu sunt riscuri asociate cu investiția, întrucât avansul este garantat de bancă până la finalizarea proiectelor imobiliare, iar comisionul perceput de noi este 0. 

Ce avantaje oferă Marbella clienților?

Cristian Cioban: În ultimii ani, prețurile imobiliarelor din Marbella au crescut semnificativ, indicând o cerere puternică pentru proprietățile din zonă. Potrivit statisticilor Ministerului Lucrărilor Publice din Spania, prețul mediu al caselor din Marbella a crescut cu aproximativ 5% în 2021 și cu 8% în 2022. În plus, piața imobiliară din Marbella se confruntă cu o creștere a vânzărilor datorată celor 14 milioane de turiști care vizitează anual Costa del Sol. Potrivit datelor Asociației Agenților Imobiliari din Marbella (API), vânzările de proprietăți de aici au crescut cu 14,7% în 2022 față de 2021.

Și construcția de noi dezvoltări imobiliare este un indicator al creșterii pieței. În zonă sunt în curs de desfășurare multe proiecte de construcții noi, inclusiv complexe de lux, vile, apartamente și case de vacanță. Totodată, crește rapid și cererea pentru proprietăți de lux în Marbella. Cumpărătorii caută adesea proprietăți cu caracteristici specifice, cum ar fi vedere la mare, grădini luxuriante și facilități de lux etc.

Pot să vă spun că mulți investitori străini cumpără proprietăți imobiliare în Marbella. Investitorii străini, în special cei din Europa și Orientul Mijlociu, sunt atrași de proprietățile de lux din Marbella, de calitatea vieții și de clima însorită. Un alt indicator puternic al interesului pentru această zonă este faptul mari branduri din fashion precum Dolce & Gabbana, Fendi și Karl Lagerfeld, au început să dezvolte proiecte imobiliare dedicate segmentului de lux.

Un nou trend de investiții în Marbella, Spania – Forbes.ro

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole Recente

Nueva Andalucía

Nueva Andalucía este un cartier fermecător situat în vestul municipiului Marbella, Spania. Se întinde pe câteva kilometri pătrați și s-a transformat în ceea ce este

Vezi articol