Conform FORBES USA, Malaga este una dintre cele mai profitabile regiuni Europene pentru investitii imobiliare.

Investitori internaționali achiziționează proprietăți în Spania mai mult ca niciodată.

În 2022, numărul de vânzări a crescut cu 6.1% anual, ajungând la 719,680 de unități, cel mai mare număr în ultimii 15 ani, conform statisticilor oficiale cadastrale din Spania. Creșterea a fost susținută semnificativ de cumpărătorii străini, cu un procent de 14.71% din totalul achizițiilor în T4 2022. Comparativ cu recordul istoric din 2018, de 16,380 de achiziții de locuințe pe trimestru, 2022 a adus un nou record, cu 39% mai mare, înregistrând în medie 22,385 de tranzacții în primele trei trimestre.

Conform Forbes US, Malaga este una dintre cele mai profitabile regiuni europene pentru investiții imobiliare.

De ce Costa del Sol?

Fiind cel mai sudic punct continental European, Marbella si Costa del Sol au câștigat titlul de Miami de Europa datorită celor 320 de zile însorite anual, zecilor de plaje și stilului de viață luxos.

Vedete precum Antonio Banderas, Eva Longoria, Cristiano Ronaldo, Simon Cowell, David Beckham, George Clooney, Novak Djokovic și mulți alții au ales să dețină proprietăți pe Costa del Sol.

Marbella este unul dintre singurele orașe ale lumii în care, în ultimii 40 de ani, piața imobiliară aproape niciodată nu a scăzut.

Anual, aproximativ 12,000,000 de turiști vizitează Costa del Sol, comparativ cu Dubai, care primește anual aproximativ 15,000,000 de turiști.

Costa del Sol își ia numele după cele 320 de zile de soare pe an. Este o fâșie de coastă de 800 km2 situată strategic în sudul Spaniei, în comunitatea autonomă Andaluzia.

Peste 90% din regiunea Costa del Sol aparține provinciei Malaga, care include orașul Malaga, iar restul aparține celei mai vestice părți a provinciei Cadiz. Costa del Sol este conectată la întreaga lume prin aeroporturile internaționale din Malaga (al patrulea cel mai mare aeroport din Spania) și Gibraltar.

De asemenea, beneficiază de o infrastructură excelentă ce atrage turiști și rezidenți. Zona are o istorie îndelungată ca destinație turistică, iar numeroasele sale vile și proprietăți o fac un loc popular pentru cumpărătorii de proprietăți. Regiunea este cunoscută pentru terenurile de golf, stațiunile de lux și are o populație în creștere de străini înstăriți. Costa del Sol are o populație de 1,4 milioane de persoane, dintre care aproximativ 300,000, adică aproximativ 20%, sunt străini. Toți acești factori au contribuit la dezvoltarea pieței imobiliare în ultimii 50-60 de ani.

Clima

Regiunea beneficiază de un climat mediteranean blând, cu mai multe microclime create de munții din apropiere și modul în care aceștia sunt amplasați. Există 4 anotimpuri distincte: verile sunt fierbinți, aride și senine, cu o temperatură medie de 28°C, în timp ce iernile sunt blânde, vântoase și înnorate, cu o temperatură medie de 10°C. De la un sezon la altul, temperaturile variază în general între 8°C și 31°C, dar rar scad sub 6°C sau depășesc 36°C. Este posibil să înoți în mare chiar și la sfârșitul toamnei și să te bucuri de plimbări în mijlocul iernii pe dealurile înconjurătoare sau pe plaje.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole Recente

Nueva Andalucía

Nueva Andalucía este un cartier fermecător situat în vestul municipiului Marbella, Spania. Se întinde pe câteva kilometri pătrați și s-a transformat în ceea ce este

Vezi articol